keskiviikko 13. syyskuuta 2017

OnniDog 2017 fiiliksiäEnsimmäinen Onnidog on nyt takana. Ilmoittautudin Onnidogiin lähinnä muiden suositusten takia. Itsellä oli mennessä vähän se fiilis että mitähän tämä nyt on, onko tää jotain ihan hömppää vaan, että pääseekö täällä edes kunnolla treenaamaan. Ja täytyy sanoa että ensimmäisen päivän, joka meillä oli Perjantai, tällanen fiilis jäi, kun kävin arkitottiksessa Tyynen kanssa ja Tildan kanssa dobossa joka oli ihan superkivaa! Tilda oli ihan höpelönä kiipeämässä jokapaikkaan, mutta tosi hyvin sain sen rauoittumaan ja saatiin hienosti takajalat pysymään paikallaan puolipallon päällä, sen ainaisen steppaamisen sijaan. 

Lauantai koitti ja lähdettiin heti aamutuimaan Tyynen kanssa noseworkkiin. Ja se oli ihan superkivaa! Se on tehnyt nosea kerran aiemmin, ja tiesin sen olevan aika haka. Purkista haistelua se ei meinannut tajuta millään, koska ekalla kertaa se etsi suoraan laatikoista. Välissä se kävi tekemässä oikein taitavatsi yhden laatikkoetsinnän, ja silloin sillä välähti, ja se tajusi että purkki liittyi samaan hommaan. Ostin sielä nosework hajunkin, josko päästäisi ihan tositoimiin Tyynen kanssa. 


Nosesta suoraan kiidettiin rallytokon jatkotunnille. Siinä esittäytyessä kävi ilmi että muut olivat alkeiskurssin käyneitä tai rtk1 haltijoita. Vähän siinä mietin taas että mitäköhän tästäkin tulee, mutta kaikista epäilyistäni huolimatta tunti oli ihan huippu, ja Elli aivan loistava kouluttaja! Saatiin Tildan kanssa neuvoja just niihin mihin tarvittiin, ja sain hyvin kyseltyä Elliltä mitä mieltä hän oli mun omista ajatuksista Tildan tilannetta kohtaan. 
Seuraavana Tildalla oli agilityä. Halusin ihan välttämättä päästä vähän aksaamaan sen kanssa, vaikka se olikin vain neljää estettä, mutta jumakekka että mie olin pihalla!! Ihanku en olis ikinä serpentiiniä nähnykkään :D Onneksi Tiina koutsi oli kiltti ja kärsivällinen. Mutta Tilda oli paras, kuten aina tietenkin.
Mökille päästyämme Tildalla oli jokin "kohtaus" ajattelin ensin että närästää, mutta näin jälkikäteen vakiellän kanssa jutellessa sillä ehkä olikin vain paha olo. Se nieleskeli kovin ja sitten oksensi koko vatsan, jonka jälkeen se rauhoittui. Sen koommin sillä ei ollutkaan vaivoja, mutta toko jatkoon se ei enää lähtenyt. 


Sen sijaan Tyynikseni päätyi drive in meiningillä pallopaimennukseen! Ja ai että sillä oli kivaa. Se jaksoi yllättävän hyvin, joskin duunailtiin vain puolituntia ja pyydettiin lupaa poistua kun draivi oli parhaimmillaan. Tyynis <3
Sunnnutaina tsempattiin majoituskaveria ja hänen ihanaa Milo-pentua pentunäyttelyssä, ja ai miten Milo esiintyi hienosti! 


Näin yleisesti Onnidogista jäi tosi hyvä fiilis, vaikka sää olikin huono. Kylttejä tosin oli aika huonosti, ja osan koulutusten paikkoja olisi voinut vaihdella tms- pientä viilattavaa. 

Ensikerralla osaan ehkä vähän fiksummin koostaa nuo päiväohjelmat. Osan koulutuksista jouduin perumaan, koska oli kiire, koirilla väsy tai itsellä väsy. Tajusin oikeastaan vasta jälkikäteen että olisinhan mie voinut ottaa samoja asioista useamman kerran, esimerkiksi sinne noseworkkiin tai rallytokoon olisin todellakin halunnut uudestaan, samoin doboon. Ensivuodelle siis Tyynikselle nosea, peltojälkeä, makkararuutua, hakua ja kaikkea sellaista itenäistä kivaa jossa se pääsee loistamaan. Tildalle doboa, rallya, nosea, tokoa, vepeä, 

Ja eipä unohdeta shoppailua! Tili tyhjeni kojuilla pyöriessä, Tilda sai jumppapompan, kehun, aksahihnan, Tyyne herkkuja ja uuden grippiremmin. Ja olisin mie muutakin löytänyt..


Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti